SlovenskýSrpski


Sídlo komory na Slovensku:
Grosslingová 4,
81109 Bratislava

Kontaktná adresa v Srbsku:
Augusta Cesarca 18,
21 000 Novi Sad

Novinky










Súťaž na pridelenie grantov pre otvorenie start-up centier v Srbsku

Kabinet ministra bez kresla zodpovedný pre inovácie a technologický rozvoj, zverejnil výzvu na pridelenie grantov v rámci programu podpory otvorenia regionálnych inovačných start-up centier, v rozpočte 250 milionov dinárov (Eur). Ako sa upresňuje v správe, prostriedky sú určené pre tri opatrenia: Prostriedky vo výške najviac 20 miliónov dinárov je určených pre adaptáciu priestorov regionálného inovačného start-up centra, ktorý má za cieľ zabezpečiť infraštruktúrne podmienky pre prácu Start- upov, najviac 20 miliónov dinárov na výbavu regionálného start-up centra, pre zabezpečenie technicko-technologických podmienok a najviac 6 miliónov dinárov na realizáciu pracovných programov a manažmentu pre podnikateľskú udržateľnosť a rozvojových aktivít podpory start-upov. - Piše sa na portálie - Kapija.
Program si kladie za cieľ systematicky zlepšovať inovačný ekosystém spôsobom 
rolex replica watches, že podporí otvorenie regionálnych inovačných centier, ktoré spolu s podobnými centrami v Belehrade, Novom Sade a v Niši budú poskytovať základné podmienky a rovnaké príležitosti pre realizáciu inovačných podnikateľských nápadov v Srbsku. Nárok na grant budú mať organizácie z inovačného ekosystému (vedecké, technologické, priemyselné a inovačné parky, inkubátory, akcelerátory ...), ktoré sa uchádzajú o grant Cartier replica spolu s miestnou samosprávnou jednotkou a ktoré preukážu schopnosť spravovať regionálne inovačné centrum. Súťaž bude otvorená až do vyčerpania finančných prostriedkov. - Uvádza sa v správe na srbskom biznis portáli e-Kapija.

investorov,priestorov, ktoré ponúkajú tzv. co-working, ako aj novovzniknutých startup-ov sa sektor inovácií a nových technológií stal atraktívnym pre početné skupiny profesionálov.- Píše sa na stránke ekonomického portálu Hospodárske noviny.replica audemars piguet



















      ©SSOK 2014