SlovenskýSrpski


Sídlo komory na Slovensku:
Grosslingová 4,
81109 Bratislava

Kontaktná adresa v Srbsku:
Augusta Cesarca 18,
21 000 Novi Sad

Novinky










SLOVENSKO - SRBSKÉ PODNIKATEĽSKÉ FÓRUM 2018


            Dňa 04. 6. 2018 sa v hoteli Bôrik v Bratislave uskutočnilo Slovensko – srbské podnikateľské fórum za účasti predstaviteľov Slovensko – srbskej obchodnej komory. Podnikateľské fórum bolo uskutočnené v rámci Slovensko – Odtülüler Dershanesi Eryaman srbskej zmiešanej komisie, ktoré sa tentokrát uskutočnilo v Bratislave.
        Podnikateľské fórum otvorili minister hospodárstva SR pán Peter Žiga a minister pre inovácie a technologický rozvoj Srbskej republiky pán Nenad Popović. Obaja ministri ocenili doterajšiu spoluprácu medzi Slovenskou a Srbskou republikou a organizáciu obchodného fóra, pričom vyzdvihli možnosť účasti na tomto podujatí zo strany významných slovenských a srbských podnikateľov.
            V rámci podnikateľského fóra bol vyhradený čas pre zástupcov vojvodských okresov Kovačica, Stará Pazova a Báčski Petrovec na prezentáciu podnikateľských a investičných príležitostí v ich regióne. Každý okres prezentoval zúčastneným oblasti, v ktorých by mohol poskytnúť výhody a benefity potencionálnym investorom zo Slovenska v prípade investícii v ich regióne.
            Podnikateľského fóra sa zúčastnilo 10 firiem zo Srbskej republiky a 25 firiem zo Slovenskej republiky, ktoré prejavili záujem o rozvíjanie slovensko-srbských podnikateľských aktivít a to najmä v oblasti využívania obnoviteľných zdrojov,replique rolex ochrany životného prostredia a budovania infraštruktúry.
            Podnikateľské fórum bolo zavŕšené vzájomným B2B rokovaním zúčastnených slovenských a srbských podnikateľov s cieľom vytvorenia nových kontaktov za účelom budúcej spolupráce.
 



















      ©SSOK 2014